De wachtkamer

In de wachtkamer hangen leuke en professionele foto's van Studio Splendor, een aanrader als u ook een mooie foto wilt laten maken van uw huisdier.

link naar studio splendor

De Balie

Bij de balie kunnen klanten zich aanmelden voor afspraken, voer en medicijnen ophalen en advies vragen. De balie is dagelijks open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 19.30 uur (donderdagmiddag tot 20.30 uur).

De Apotheek

De kliniek heeft een eigen apotheek met de meest gebruikte medicijnen op voorraad. Minder courante medicijnen zijn op bestelling verkrijgbaar. We verkopen natuurlijk ook voeding en een assortiment middelen tegen vlooien, wormen en andere parasieten, middelen voor goede gebitsverzorging en nog veel meer.

De Voeding

Wij verkopen veel verschillende soorten diervoeding, voornamelijk voor dieren die een bepaald dieet nodig hebben bij bijvoorbeeld nierfalen, suikerziekte, dieren met gevoelige maag of darmen en nog veel meer, maar ook goed gebalanceerde dieetvoeding voor gezonde dieren om ze gezond te houden. We verkopen voornamelijk voeding van Hill's, Sanimed, Trovet en Royal Canin maar voeders van ander merken zijn uiteraard ook te bestellen. Naast voeding voor honden en katten verkopen we ook Supreme Science Selective voeding voor konijnen en cavia's.

De Behandelkamer

Hier wordt tijdens het spreekuur uw huisdier onderzocht door de dierenarts. De behandelkamer is uitgerust met apparatuur voor laboratorium onderzoek, zoals:

  • Microscopie
  • Bloedanalyse
  • Elektrolieten bepalingen
  • Urine onderzoeken

Buiten het spreekuur vinden hier ook de niet steriele ingrepen plaats zoals oren spoelen, scheren en tandheelkundige behandelingen.

 

De Opname

Voor zieke dieren en dieren die een (zware) operatie hebben ondergaan, heeft onze kliniek de opname-afdeling. De patiënten in opname staan onder continue controle van de paraveterinair en worden zeer regelmatig onderzocht door de aanwezige dierenarts. De hokken zijn groot genoeg voor een kattenbak, een slaapplekje en etens- en drinkbakje, kortom voor een comfortabel verblijf van uw huisdier. De hokken kunnen verwarmd worden met dekens, warmte lampen en warmte matjes. Speciaal voor de kleine dieren hebben wij een couveuse. In de couveuse kunnen we de temperatuur en zuurstof nauwkeurig regelen.

De Röntgenkamer

Röntgenfoto’s worden in een aparte kamer genomen en digitaal ontwikkeld. Om een goede foto te maken waarop details goed zichtbaar zijn is positionering en de juiste belichting belangrijk. Soms is een lichte narcose noodzakelijk om het dier in de juiste positie te houden. Dit kan extra tijd in beslag nemen. Voor röntgenfoto’s moet dus een aparte afspraak worden. We beschikken ook over een aparte mobiel röntgenapparaat specifiek voor gebitten.  

De Operatiekamer

Hier worden de operaties en andere steriele handelingen uitgevoerd. Met onze gasnarcose apparatuur en mobiele zuurstofgenerator kunnen we de duur en diepte van de narcose nauwkeuriger en veiliger regelen. We beschikken ook over een modern hartbewakingssysteem waarbij wij onder andere de pols, ademhalingsfrequentie en lichaamstemperatuur van een operatiepatiënt kunnen monitoren.