De medewerkers van Dierenkliniek Maaswijk zijn:

Mogen wij ons even voorstellen?

Dierenkliniek Maaswijk is een eerstelijns kliniek voor gezelschapsdieren in Spijkenisse. Ons team bestaat uit 1 dierenarts en 4 paraveterinairen. Regelmatig zullen er ook stagiaires bij ons te vinden zijn.

Dierenarts Ariane van Leemputten

Vanaf mijn vierde droomde ik ervan om dierenarts te worden. In 1997 ben ik in Gent afgestudeerd en heb eerst een tijd waarnemingen gedaan. In 1999 ben ik voor Dierenkliniek de Perzikgaard gaan werken en heb uiteindelijk Dierenkliniek Maaswijk overgenomen. Geduld en aandacht voor de dieren en een goede communicatie met de baasjes vind ik heel belangrijk. Op medisch vlak gaan mijn interesses uit naar tandheelkunde, chirurgie en bijzondere dieren, maar eigenlijk vind ik alle dieren en elk aspect van het vak leuk. Ik ben 4 dagen per week aanwezig in de kliniek. De rest van mijn tijd besteed ik aan mijn man, kinderen en onze huisdieren: de kat Eva en de schildpad Stoffel.

 Team assistentes

Het team van de assistentes bestaat uit 3 vaste krachten: Suzanne, Virginia & Demi.

Zij beantwoorden de telefoon en helpen u aan de balie. Daarnaast hebben ze een eigen spreekuur, waar u terecht kunt voor nagels knippen, hechtingen verwijderen, gebitcontroles, gewichtsbegeleiding en controles die horen bij het huisdierenzorgplan.

Paraveterinair en Hoofdassistente Suzanne

Al heel lang wilde ik dierenartsassistente worden en waar een wil is, is een weg. Via de opleiding "Dierverzorging" waar ik in 2008 mijn diploma voor heb behaald, ben ik in contact gekomen met Dierenkliniek Maaswijk. Ik ben hier begonnen als stagiaire tijdens mijn opleiding "Paraveterinair" (Dierenartsassistente). Deze opleiding heb ik gevolgd op het ''Lentiz College'' in Maasland. Al mijn stages heb ik hier mogen uitvoeren. Na het behalen van mijn diploma in februari 2010 ben ik 5 dagen per week aanwezig en heb ik het reuze naar mijn zin! Ik geniet van elk onderdeel van mijn vak en wil mij graag blijven ontwikkelen. Via Hill's heb ik een cursus ''voeding'' gevolgd en behaald, vervolgens heb ik mij verdiept in het opleiden van stagiaires. Op dit moment ben ik mij al geruime tijd aan het specialiseren in ''Gedragtherapie voor katten''. Met als einddoel het diploma in 2016. Mijn inspiratie bron is en blijft hiervoor mijn eigen ''gekke'' kat Picasso.

Paraveterinair Virginia

Vanaf het moment dat ik kon lopen wilde ik maar één ding, en dat was dierenartsassistente worden. Daarom heb ik de opleiding "Paraveterinair" gevolgd op het Lentiz in Maasland. In mei 2012 ben ik afgestudeerd als Paraveterinair. Tijdens deze opleiding heb ik diverse stages gelopen waaronder ook in Dierenkliniek Maaswijk. Nadat ik deze opleiding succesvol heb beëindigd, ben ik direct gaan werken bij Dierenkliniek Maaswijk en ben ik hier op meerdere dagen te vinden. Momenteel ben ik bezig met een cursus trimmen en verder wil ik mij gaan specialiseren in dieetvoeding voor honden en katten. Zelf heb ik een Shih Tzu (Easy) en een valkparkiet (Rocky)

Paraveterinair Demi

Na het behalen van mijn HAVO-diploma, was het voor mij zeker dat ik wilde gaan werken met dieren. Zo ben ik terecht gekomen bij de opleiding Paraveterinair op het Lentiz College in Maasland. Met heel veel plezier heb ik het afgelopen jaar stage gelopen bij Dierenkliniek Maaswijk en ben sindsdien ook eigenlijk niet meer weggegaan! Ik werk parttime en ben elke dag in de kliniek te vinden! Ik ben gek op alle dieren, voornamelijk katten. Zelf heb ik twee lieve katten Bowie en Harley. Harley is onze nieuwste aanwinst en is geregeld ook in de kliniek te vinden! Daarnaast heb ik ook interesse in reptielen en heb een landschildpadje Tony. Tot ziens in de kliniek!